Lista mea de bloguri

Lista mea de bloguri

miercuri, 3 septembrie 2014

Yoga și copiii

Ce este yoga? 

Yoga există de mii de ani. Yoga își are rădăcinile în India, iar acum este foarte populară în întreaga lume, poate datorită multiplelor beneficii pe care le are deopotrivă asupra adulților și asupra copiilor. Termenul yoga înseamnă "uniune" în sanscrită, limba veche a Indiei. Mai simplu spus, yoga înseamnă uniunea/ alăturarea minții ( gânduri, sentimente) cu corpul fizic. 

Sunt multe aspecte și nivele de yoga. Hatha yoga se adresează corpului fizic și posturile sunt denumite asane. Asanele au rolul de a aduce putere, flexibilitate și încredere. Prin exercițiile de respirație ( pranayama) se ajută calmarea și împrospătarea corpului și a minții. 

Yoga pentru copii

Este un mod de a explora și a învăța, iar copiii și yoga se potrivesc de minune împreună. Iată câteva beneficii pe care copiii și adulții le pot experimenta prin yoga:

Yoga ne învață despre corpurile noastre.                                         

Yoga ne învață cum să respirăm mai bine.
Yoga ne învață cum să liniștim mintea.
Yoga ne învață să fim "șeful" corpurilor noastre.

Yoga ne învață despre a avea grijă de noi înșine...

Frumusețea exercițiilor de yoga rezultă și din faptul că acestea pot fi făcute de copil acasă, alături de un prieten sau un părinte, sau la atelierele de yoga cu alți copii. 

Pentru cei doritori în Cluj Napoca, vă aștept la yoga cu copii în fiecare marți, de la ora 17.00 la Centrul Fir de Poveste, de pe strada Dragalina, nr. 81, zona Hotel Napoca. 

Durata atelierului 45 minute. Preț: abonament 4 ședințe 80 lei; 

Ținută recomandată: haine lejere.

Facilitator: Daniela Mihalciac
Children Yoga Teacher certificat Yoga Moka

Info și înscrieri la tel. 0745.818.852
Facebook: Yoga pentru copii

Vă aștept cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu